KABB (Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte) ble startet en gruppe blinde i 1933. I mange år arrangerte de kristne samlinger på møter i Norges Blindeforbund og i sine egne lokale foreninger. Etter hvert ble virksomheten utvidet med et lydbåndarbeid, og skjøt for alvor fart på 1970-tallet da den første daglige lederen ble ansatt. Snart ble KABB også en selvstendig organisasjon.
I dag har vi 7 ansatte fordelt på 6,3 årsverk, og en total omsetning på ca. 8,5 millioner kroner. Kontor og produksjonslokaler ligger i Askim.
KABB i dag
KABB er offentlig høringsinstans og en sentral partner for Den norske kirke i saker som omhandler funksjonshemmedes situasjon i kirke og samfunn.
Som tverrkirkelig organisasjon legger KABB vekt på at vi ikke er en «blindekirke», men arbeider for at synshemmede skal delta i det ordinære menighetslivet på sine hjemsteder.
I tillegg driver vi et servicetilbud i form av lydbibliotek, lydaviser og en rekke andre tiltak, og tilbyr møteplasser der synshemmede kan treffe hverandre og utveksle erfaringer.
Slik er KABBs formål beskrevet i våre vedtekter:
Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte (KABB) er en frivillig organisasjon, som arbeider for å fremme aktiv deltakelse gjennom likepersonsarbeid, likestilling og bedrede livsvilkår for syns- og lesehemmede, ved å:
- a) skape møtepunkter som gir økt selvtillit, bidrar til gjensidig vekst og utvikling, og setter den enkelte bedre i stand til å delta aktivt i samfunns- og menighetsliv.
- b) gjøre informasjon og litteratur tilgjengelig for målgruppen.
- c) påvirke samfunnet, og særlig kristne menigheter og organisasjoner til å gjøre sine tilbud universelt utformet og legge til rette for at syns- og lesehemmede blir aktive deltakere.
Verdigrunnlaget er den felles kristne tro, slik den er uttrykt i Bibelen og Den apostoliske trosbekjennelse. Virksomheten sikter mot å formidle verdien av kristen tro.